Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot

Metinfo - MELA

Sivukartta | Haku

MELA ja metsälaskelmat

 

MELA on Suomen oloihin kehitetty metsätalouden analyysi- ja suunnitteluohjelmisto, jonka avulla voidaan tuottaa mm. valtakunnallisia ja alueellisia metsien käyttömahdollisuusarvioita ja niitä vastaavia metsien lähivuosikymmenien kehitysvaihtoehtoja. MELA-ohjelmisto koostuu käsittely- ja kehitysvaihtoehtoja tuottavasta yksittäisiin puihin perustuvasta metsikkösimulaattorista ja näitä vaihtoehtoja vertailevasta optimointiosasta. MELA-ohjelmiston ensimmäinen versio liittyi Talousneuvoston Metsä 2000 -ohjelman laadintaan. Sittemmin MELA-ohjelmistoa on sovellettu Kansallista metsäohjelmaa 2010 ja 2015 sekä alueellisia metsäohjelmia laadittaessa. MELA-ohjelmisto on lisäksi käytössä suurimmissa metsäteollisuusyhtiöissä, yksityismetsätalouden edistämisorganisaatioissa ja oppilaitoksissa.

MELA-ryhmä kehittää ja ylläpitää MELA-ohjelmistoa sekä tuottaa siihen perustuen metsälaskelmia, ohjelmistotuotteita ja -palveluita eri sidosryhmien tarpeisiin.MELA-ryhmän ylläpitämä MELA Tulospalvelu välittää uusimpiin VMI-tietoihin perustuvia tuotanto- ja käyttömahdollisuusarvioita nopeasti ja kustannustehokkaasti metsätalouden toimijoille. MELA Tulospalvelua käytetään esimerkiksi erilaisten politiikka- ja ohjelmaprosessien sekä puunhankinnan suunnittelutehtävissä. MELA-ryhmä pyrkii jatkuvasti laajentamaan palvelun tietosisältöä ja parantaman sen käytettävyyttä, jotta käyttäjät voivat entistä helpommin valita omia tarpeitaan vastaavan tuloskokonaisuuden

Ajankohtaista

09.10.2018 Uudet VMI11 ja VMI12 -mittaustuloksiin perustuvat hakkuumahdollisuusarviot julkaistu. Tulokset nähtävissä MELA Tulospalvelussa.
Tiedote

16.02.2018 MELA-ohjelmistoon voi nyt tutustua uusitussa DemoMELA-nettipalvelussa. Palveluun pääset täältä

06.02.2017 MELA2016 julkistettu. Tiedote

  Päivitetty: 16.02.2018/RLem | Copyright Luke | Palaute